Campanie 2023

Această sărbătoare de Crăciun este precum frâna unui autobuz, când vin toate gramadă peste tine. Partea bună este că se oprește. Moment prielnic pentru a primi zeci de mesaje de liniște și pace...

Și, stând astfel, reflectând la toată nebunia care a fost în această campanie, mă simțeam totuși bucuros că agitația noastră nu este una pentru paradă. Că are sens și merită trăită din plin.


Sâmbătă, pe 23 decembrie, am ajuns la 1900 copii din 24 de comune din județele Constanța, Teleorman și Dolj. Caravana a fost formată din 19 echipe cu 60 de super voluntari, fiecare echipă având propia dubiță cu cadouri. Am înfruntat frig, viscol, ploaie. O parte dintre noi ne-am trezit la 4 dimineața, alții au mers la somn la 4 dimineața și au dormit doar o oră înainte de a pleca la drum. Una peste alta, întreaga echipă s-a întors teafără acasă și cu misiunea îndeplinită.


Revenind la obiectivul campaniei, scopul nostru nu este de a-i scoate pe acești oameni din sărăcie, sau pentru a-i schimba pe unii primari care își asumă merite pentru cadourile pe care le primesc copiii. Nu facem din acest act unul personal și nu ne îmbrăcăm în haina de salvator. Suntem aici să ținem o flacără aprinsă pentru copiii din România care trăiesc în sărăcie, în foarte multe cazuri o sărăcie lucie care doare când iei contact cu ea. Noi o vedem odată pe an. Acești copii o trăiesc și simt în fiecare zi.


În caravana din acest an, eram pe o străduță îndepărtată din satul Smădăvicioara de Secu, unde nici măcar timpul nu se agită să se miște din loc, și l-am întrebat pe tatăl unor copii cum ajung ei de acolo la oraș (Craiova), pentru că noi cu mașina am ajuns greu. Mi-a zis că trebuie să meargă pe jos, peste deal (pe o potecă probabil), cam 40 de minute până în Secu, de unde ia un microbuz.


Mulțumesc din suflet tuturor celor implicați. Nu am fi reușit fară voi, iar cei care au fost la Bibliotecă, știu la ce mă refer. Sunteți super eroii acestor copii!


Crăciun fericit!

Ștefan Lățea


Campania umanitară Fii Moș Crăciun pentru o zi este o inițiativă civică organizată cu sprijinul logistic al Asociației Create Yourself.

Mulțumim Bibliotecii Naționale a României, MRK Global Management SRL, Horeca Culinary School, Dulce Bun, INTERSPORT, Autonom, Fundației Fun Curier, Rawlplug Romania și tuturor donatorilor și partenerilor: Școala Gimnazială “Ion Heliade Rădulescu”, Şcoala Gimnazială "Geo Bogza", Gradinita Nr.122, Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri", Gradinita Nr. 251, Liceul Teoretic ,,Alexandru Vlahuță”, Colegiul National "Ion Neculce", Scoala Gimnaziala NR.165, Scoala Gimnaziala nr. 6, Gradinita Butterfly, Școala Gimnazială "Iancului", Scoala Gimnaziala Numarul 25, Grădinița Nr. 11, Gradinita Nr. 233, Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru”, Gradinita Castelino Baby, Grădinița nr. 276, Gradinita nr.137, Liceul Teoretic Bilingv Ita Wegman , Gradinita nr. 256, Gradinita Clopotel, Școala Gimnazială Nr. 77, Gradinita nr. 3, Voluntari, Scoala Gimnaziala 195, Școala Gimnazială Nr. 92, Scoala Gimnazială nr 200, Gradinița EuroKid, Școala Gimnazială, ,,Avram Iancu" 98, Scoala Gimnaziala Luceafarul, Scoala Generala Nr 188, Scoala Gimnaziala Grigore Tocilescu, Școala Gimnazială Nr. 143, Şcoala Gimnazială Nr. 126, Liceul Internațional King George, Scoala Gimnaziala Nr.206, Gradinita Nr 52.

Urmărește-ne pe Instagram și Facebook.

Vezi bugetul campaniei din 2019 până în prezent, aici.


Poze și video

Județul Constanța: Lipnița, Oltina, Ion Corvin, Independența, Dumbrăveni, Chirnogeni, Rasova.

Județul Teleorman: Săceni, Vârtoape, Beciu, Crânceni, Călmățuiu, Crângu, Dracea, Putineiu, Troianul.

Județul Dolj: Grecești, Secu, Brabova, Seaca de Pădure, Carpen, Vela, Orodel, Salcuța.


Poze pregătiri

Acțiuni din anii precedenți

Ești curios să afli cum am făcut pe Moș Crăciun în edițiile precendente? Citește mai multe și implică-te și tu pe viitor.

Moș Crăciun 2022

JUDEȚulELE CĂLĂRAȘI, GIURGIU ȘI TELEORMAN

Moș Crăciun 2021

JUDEȚELE VASLUI ȘI BACĂU

Moș Crăciun 2020

MĂLUȘTENI, VINDEREI, POGANA, GHERGHEȘTI ȘI PUIEȘTI

Moș Crăciun 2019

BUCURIE pentru 600 de copii din judeţul Vaslui

AJUTĂ CU UN CLICK

Dă vestea mai departe

Be nice, have a cookie.

Folosim module cookie pentru statistici și pentru a oferi unele funcționalități ale paginii web. Află mai multe aici.