Campanie 2018

Horgești, Filipeni, Roșiori și Ungureni - Bacău

Campania din 2018 a fost presărată de surprize; parcă mai multe decât de obicei. Le-am luat așa cum au venit, pe rând, cu stoicism și încredere că o vom scoate la capăt cu bine, ca în fiecare an. Volumul donațiilor ne-a luat prin surprindere. Însă, ne-am suflecat cu toții mânecile și nu am zăbovit până în ultima zi, când am reușit să încărcăm "saniile", undeva târziu în noapte.

Dar am reușit! Și le mulțumesc din dragă inimă celor mai energici și șugubeți voluntari, care ne-au ajutat să pregătim cadourile.


Caravana a pornit ca de obicei la prima oră a dimineții, continuând povestea din acest an în aceeași notă, cea a surprizelor. La nevoie, una dintre "sănii" a trebuit împinsă la deal, în peisajul înghețat și pitoresc al ulițelor neasfaltate, atât de comun spiritului autohton romănesc.


Am ajuns acolo unde ne-am propus, în inima județului Bacău. Ar fi poate crud și nedrept să repet descrierea peisajului rural, și tocmai că nu o voi face. Voi încerca să vă transmit doar din starea de uimire pe care am avut-o la vederea unei sănii. Unei sănii adevărate, trase de doi armăsari, diferită complet de ale noastre. A fost o clipă și o emoție care m-au transpus instantaneu în Iarna pe uliță. Mi-și fi dorit să prelungesc acea imagine și să o stochez pe o hologramă multidimensională alături de colindele care au urmat să vie. Poate acea zi ar fi părut acum mai reală..


Păstrănd tradiția și specificul caravanei, unde s-a putut, cele trei echipe de voluntari au dăruit personal copiilor cadourile. Ne-am ținut promisiunea și am dăruit plase cu alimente la peste 100 de familii din comunele Horgești, Filipeni, Roșiori și Ungureni. Da, au fost 400 de copii însă cifrele și oboseala se pierduseră deja într-un amurg de ajun, prin care viața însăși îmi transmitea din măreția ei.


Este un moment din seria greu de explicat în cuvinte. Și îl voi păstra așa tocmai pentru a te invita să îl trăiești și tu..


În numele tuturor copiilor la care am fost, mulțumim Moșilor și Spiridușilor pentru toată implicarea!


Ne reîntâlnim cu drag și puși pe fapte mari, campania viitoare.

Sărbători cu bine!

Acțiuni din anii precedenți

Ești curios să afli cum am făcut pe Moș Crăciun în edițiile precendente? Citește mai multe și implică-te și tu pe viitor.

Moș Crăciun 2017

COMUNELE PUIESTI SI BOGDANESTI

Moș Crăciun 2014

FLUTURI DE ZAPADA - VASLUI

poveste-mos-craciun

Moș Crăciun 2013

MOȘ CRĂCIUN ESTE O POVESTE?

Ediții anterioare

BUCURIE PENTRU mii DE COPII DIN toată țara

AJUTĂ CU UN CLICK

Dă vestea mai departe

Be nice, have a cookie.

Folosim module cookie pentru statistici și pentru a oferi unele funcționalități ale paginii web. Află mai multe aici.