Galerie Foto

Comuna Ungureni – Județul Bacău, 2018


Comuna Roșiori – Județul Bacău, 2018


Comuna Horgesti- Județul Bacău, 2018


Comuna Filipeni- Județul Bacău, 2018


Pregătiri, 2018


Despre campania din 2018
Stefan Latea – initiator campanie

Am fost atras dintotdeauna de esenta lucrurilor, a gandurilor, precum si a actiunilor pe care le desfasor si in care ma implic. Daca ar trebui sa surprind, intr-un singur gand, campania “Fii Mos Craciun pentru o zi” de anul acesta, as spune ca oamenii sunt capabili de o mobilizare si de un efort greu de cuprins in cuvinte. Cand vrem cu adevarat ceva, ideile precum faptul ca nu avem timp sau ca ‘’nu se poate’’, devin aparente false.

Duminica, cu o zi inaintea ajunului, am dus la capat ceea ce ne-am propus. Peste 400 de copii din comunele Ungureni, Horgesti, Filipesti si Rosiori, din judetul Bacau, au primit cadouri.

Sute de oameni au donat si au sprijinit campania. Numai in ultima zi de pregatire a cadourilor ne-au ajutat peste 50 de voluntari. Unii dintre ei au plecat si dupa miezul noptii, dupa ce toate donatile au fost urcate in dubite. Vreau sa le multumesc si sa ii felicit din toata inima pentru implicarea lor. Efortul a fost mare, dar bucuria copiilor a fost pe masura, iar asta este important.

Imi place sa cred ca aceasta campanie este una responsabila, iar donatiile ajung la familiile dintre cele mai nevoiase. Pentru asta, mergem personal din casa in casa si daruim cadourile. Lucrurile s-au intamplat asa cum ne-am propus si am multumirea ca aceste donatii nu au ajuns in locuri unde prisosesc.

Bucuria Craciunului este aici. Insa, important este sa privim realitatea in fata si sa nu ii intoarcem spatele daca ne dorim cu adevarat sa schimbam ceva.
In Romania exista scoli fara mobilier, cu coridoare si pereti goi. Nu au dotari si echipamente care sa sustina educatia copiilor. Laboratoarele de informatica sunt inexistente sau disfunctionale, bibliotecile au carti tiparite acum mai bine de 30 de ani – ai putea spune ca este mai degraba un muzeu al bibliotecii – iar cel mai crunt este faptul ca scolile duc lipsa de personal calificat…

Copiii traiesc in case din chirpici. Cand te uiti la ele, te intrebi cum de stau in picioare. Case care au la ferestre, in lipsa unui geam, un celofan sau o patura. In lipsa unui dulap, hainele copiilor stau aruncate pe jos, si sunt uscate pe garduri sau pe crengile copacilor. Daca ti-ai propune sa ii ajuti pe acesti oameni, nici nu stii de unde sa o apuci.

Este important sa nu lasam in tacere aceste lucruri, ca si cand le-am accepta. Acesti copii si multi altii ca ei, au dreptul la o viata decenta si la o educatie adecvata.
Campania “Fii Mos Craciun pentru o zi” merge mai departe. In final, transmit un gand tuturor acelora care vor sa faca o “fapta buna”, indiferent de ocazue. Sa facem acest gest intr-un mod responsabil, asigurandu-ne ca donatiile noastre ajung acolo unde este nevoia mai mare.

Craciun fericit sa avem!
Stefan

.

Aici puteți vedea cum s-au desfășurat campaniile din anii trecuți, bucuria celor implicați în campanii și mai ales a celor mici.

Comuna Bogdănești – Județul Vaslui 2017


Comuna Puiești – Județul Vaslui 2017


Beneficiari servicii sociale – Bârlad 2017


Fluturi de zăpadă 2014


Prințesa și Balaurul – Bârlad 2014


Pregătiri 2012


Moș Crăciun este o poveste? 2012


Caravana lui Moș Crăciun 2012


Valea Plopului 2011